22 January, 2009

Mahasiswa UKM bangkit
16 januari, sehari selepas pemilihan pelajar UKM, barisan pimpinan pelajar yang terdiri daripada ISIUKM dan beberapa lagi pertubuhan pelajar mengadakan demontrasi secara aman di hadapan masjid UKM bagi menyatakan bantahan terhadap kekejaman rejim zionis menyerang palestin. barisan pimpinan yang berucap menyeru umat islam dan semua manusia yang mempunyai perikemanusiaan menboikot produk israel dan sekutu kuatnya Amerika. laungan takbir bergemar sebaik sahaja solat jumaat selesai. Hampir 500 orang pelajar termasuk kakitangan UKM dan orang awam menyertai demontrasi tersebut yang di akhiri dengan pembakaran bendera israel oleh presiden ISIUKM.

setinggi penghargaan diucapkan kepada pegawai dan pengawal keselamatan UKM yang memberikan kerjasama yang baik agar even pada hari itu berlangsung dengan sempurna.di harapan kerjasama di antara unit keselamatan UKM dengan pelajar yang mahu menbina keintelektualan mahasiswa berterusan untuk jangka masa yang panjang..di bawah ini antara gambar yang sempat saya ambil buat tatapan pengunjung YASIN SIDE.

AYUH, BANGKIT LAH BANTU RAKYAT PALESTIN

BOIKOT ISRAEL..BANTU PALESTIN

DOA QUNUT NAZILAH

" YA ALLAH SESUNGGUHNYA KAMI BERMOHON PERTOLONGAN MU, KAMI MEMINTA AMPUN KEPADA MU, KAMI MEMOHON PETUNJUK DARI MU, KAMI BERIMAN KEPADA MU, KAMI BERSERAH KEPADA MU, DAN KAMI MEMUJI MU DENGAN SEGALA KEBAIKAN, KAMI MENSYUKURI DAN TIDAK MENGKUFURI MU, KAMI MELEPASKAN DIRI DARIPADA SESIAPA YANG DURHAKA KEPADA MU.

YA ALLAH, ENGKAU YANG KAMI SEMBAH DAN KEPADA ENGKAU KAMI BERSOLAT DAN SUJUD, DAN KEPADA ENGKAU JUALAH MAKI DATANG BERGEGAS, KAMI MENGHARAP RAHMAT MU, DAN KAMI TAKUT AKAN AZAB MU YANG SEBENAR AKAN MENYUSUL MEREKA YANG KUFUR.

YA ALLAH, MULIAKANLAH ISLAM DAN MASYARAKAT ISLAM, HENTIKANLAH SEGALA MACAM KEZALIMAN DAN PERMUSUHAN, BANTULAH SAUDARA-SAUDARA KAMI DI MANA SAHAJA MEREKA BERADA. ANGKATLAH DARI MEREKA KESUSAHAN, BALA, PEPERANGAN DAN PERMUSUHAN.

YA ALLAH, SELAMATKANLAH KAMI DARI SEGALA KEBURUKAN DAN JANGANLAH ENGKAU JADIKAN KAMI TEMPAT TURUNNYA BENCANA, HINDARKANLAH KAMI DARI SEGALA BALA KERANA TIDAK SESIAPA YANG DAPAT MENGHINDARKAN MELAINKAN ENGKAU, YA ALLAH.

No comments: