29 April, 2009

Khas buat Prof Madya Ghazali Mayudin




Assalamualaikaum dan salam sejahtera.

Sebagai seorang pelajar sains politik ukm, adalah tidak sah kalau kita tidak mengenali seorang tenaga pengajar yang banyak menyumbang tenaga dan buah fikiran bagi kemajuan jabatan sains politik ukm dan menyumbang khidmadnya bukan sahaja kepada pihak Universiti tetapi juga kepada masyarakat melalui ilmu yang ada padanya. Sebagai "orang lama" dalam program sains politik ukm, prof. madya ghazali atau lebih mesra dengan panggilan GM amat saya hormati.

walaupun hanya sempat berguru denganya untuk beberapa subjek major politik, tetapi segala jasanya akan tetapi di hati. semester ini merupakan tahun last GM bertugas sebagai pensyarah sains politik ukm setelah lebih 30 tahun menyumbang bakti.
saya masih ingat pada tahun pertama pengajian untuk subjek pengantar sains politik, tajuk "pilihan raya di malaysia" adalah first essei yang saya kena buat. sewaktu hari pembentangan hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana gemuruhnya hati ini. hahaha..walau apa pun, terima kasih GM.

-kepada semua yang mengenali beliau, silalah ke Majlis Perpisahan Prof Madya Ghazali Mayudin akan diadakan pada hari Isnin 5HB Mei 2009,bertempat di Bilik Mesyuarat Paras 6,Pusat Pengajian Sejarah,Politik & Strategi (PPSPS) ukm,pada Jam 4 Petang.-
bersama kita meraikan prof.madya Ghazali Mayudin.






sewaktu bengkel kecemerlangan di port dikson- kami hampir menjuarai segala acara yang dipertandingkan..hampir.haha



ahli-ahli kumplan atuk n opah..dari kanan kamariah,shafiqa,atok GM,OPAH SALEHA,dan farhana. hazrina n pejan tak kelihatan sbb menunggu diseberang sana.....







Terima Kasih GM.

14 comments:

.::AdNiSya3108::. said...

Wahh...
suka sangat ngan senyuman GM
sangat2 comey
tak makan dek usia
still maintain comel tu
K'cool'an GM Ssangnat menyejukkan hati
hehehehehehe
Nnti mesti windu sama GM yg klasik ngan baju n rambut dia
Sayang GM....

Faizal said...

tgk la penyelia sapa cik nisak oii.. =)

KaMaRiAh KaMaRuDdIn. said...

erm..
nie yg jeles nie..
x aci tul yasin nie...
x letak gambar kita sama2..
mana aci kita kan satu group ngan Prof..group atok n nenek..
lupa yek kat kitaorg..
sampai ati yasin..

yasin said...

hehe..

jgn la jeles kem.. tak lupa la, kita kan geng atok n nenek.haha
sblm ni dah nak letak, tapi gmbaq tu x jelas la.

KaMaRiAh KaMaRuDdIn. said...

erm..x pelah..dah org x nak letak

yasin said...

dah letak kem
hehe

.::AdNiSya3108::. said...

Aikk...kem da pape ke??
Tak puaihh hati tui
Nie group aku gak
Tp malang n sedihnya....aku handle sukaneka
So tak dpt main..huhuhuhu
Cedih bangat tak dpt bsuka ria gak
Sobsobsobsob...

Pejal jgn perasan naa
Wlpn pyelia hg tp hg x mcm dia naa
GM sgt tomey mmcm aku bkn mcm hg
hahahaha

yasin said...
This comment has been removed by the author.
yasin said...

oww, nisa pn geng ato n opah jga na. tapi xpa la, nisa kn terer hendle program.hehe..

.::AdNiSya3108::. said...

huhuhuhuhu
cedih tui semua tak ingat n tak perasan yg org pun geng atok n opah
sampai atie....
naseb org kena handle prog ja
kalu boleh main kompem dh menang taw
sbb org tak mau la kump aton n opah tak menang
heheheeh
tak caya ka org geng atok n opah gak??
p pd blek n p hotel sri malaysia
cari list kertas nm geng ikut kump
ada nm org
hahaahah
alaaa...........bt ayat pnyedap la tu kata org pandai handle prog
sedih taw x dpt main sama
asyk bt prog ja org
huhhuhu

Faizal said...

nisak..baguih la ang x geng kami..kalo ang geng kami sma,sah2 la no last skali kita.hahahahahaha. jgn marah naa..aku lawak ja.. =) apa2 pn jgn lupa p mjlis perpisahan GM tu..wlaupun esok tu aku ada exam tp aku nk g gak..salam. jgn lupa ajak kwn2 yg len sma naa.

.::AdNiSya3108::. said...

Pejan JAHAT..
x suka.. suka..
ang tak taw keTERERan aku agg
malas nk tnjk kt hg ja
satg ang malu kot kt ku
hahaah

pasai ku tak main tu la ampa x menang
cuba ku main kompem n sah2 menang lorrr
hrp ang mmng la kalah pejal oii
hahaah

ISz88 said...

hai, salam... selamat maju jaya kpd abg yasin...hehehe. doakan utk kejayaan junior2 abg yasin lak? hehehe. kitaorg pun nk bjaya gak! hehehe. to GM, selamat bersara. moga berbahagia...n thanks cos ajar kami semua...Jasamu di kenang Prof!!! syg prof! hehehe. tQ....

ISz88 said...

to Prof...selamat bersara yer? jgn lupakan anak didikmu nie...huhuhu. sedey cos GM da x ajar kitaorg da...huhuhu. miz u...