17 April, 2010

Penyeru ke arah Kehancuran.

Yusof Al-qardawi ada menulis dalam sebuah buku bertajuk Islam Penyelamat Ummah. Di dalamnya ada menyentuh berkaitan dengan serangan sistem sekular dan sosialis yang dijaja oleh barat ke serata dunia.

Kedua-dua sistem ini diibaratkan sebagai keldai. Negara-negara yang dijajah dan kemudiannya dimerdekakan dipaksa untuk melaksanakan sistem ini. Maka pencacai-pencacai barat ini tanpa segan silu turut menjadi keldai dengan mengikut sistem keldai tidak kiralah ia mengambil sekular ataupun sosialis.

Sistem ini akhirnya akan membawa manusia ke jalan kehancuran sepertimana yang berlaku sekarang dengan masalah ekonomi "kapitalis",sosial,jenayah,politik"sekular" dan sebagainya.

Sistem ini telah menjadikan negara-negara umat Islam seperti Mesir,Arab Saudi dan lain-lain boneka..Ditarik hidung dan dilepaskan sesuka-hati. Pemimpin-pemimpin yang telah dibentuk dengan sistem ini telah hilang tanggungjawab sebagai seorang Islam Khasnya dan tanggungjawab sebagai manusia amnya kerana sistem ini hanya melahirkan manusia yang mementingkan diri semata-mata sama ada di dalam ekonomi,politik,perundangan,mahupun pendidikan..

Apabila matlamat dunia menjadi agenda utama, maka ianya telah menjadi KELDAI.


No comments: