18 March, 2008

DI MANA KITA?

APAKAh KITA TURUT MEMAINKAN PERANAN DALAM MENYELAMATKAN RAKYAT PALESTIN..??SEBAGAI SEORG YG MENGAKU BERAGAMA ISLAM ADAKAH TERDETIK DI HATI UNTUK BERSAMA-SAMA BERJUANG MENYELAMATKAN MARUAH UMAT ISLAM YG TELAH LAMA TERCALAR OLEH KERAKUSAN REJIM ZIONIS YG DILAKNAT ALLAH (S.W.T).
SESUNGGUNHNYA SEKIRANya DIKAJI,SEMUA YG BERLAKU DI DUNIA PADA HARI INI ADALAH PERANCANGAN RAPI PIHAK YAHUDI BAGI MELEMAHKAN UMAT ISLAM..JARUM-JARUM HALUS YG TELAH LAMA MENYERAP KE DALAM MASYARAKAT ISLAM SEPERTI BUDAYA HIDONISME, GILAKAN DUNIA DAN BERMACAM2 LAGI,TELAH MENYEBABKAN NEGARA-NEGARA ISLAM YG LAIN HANYA MAMPU MELIHAT PENDERITAAN RAKYAT PALESTIN, TAPI TIDAK MAMPU MENGAMBIL APA-APA TINDAKAN..

NEGARA2 ARAB, BADAN2 DUNIA DAN ORGANISASI ANTARABANGSA TERUTAMANYA OIC HANYA BERFORUM MENGHABISKAN DUIT TANPA PENYELESAIAN YG DAPAT MEMBELA NASIB RAKYAT PALESTIN...SISTEM DUNIA YG DICIPTA TELAH MENGAKIBATkan NEGARA2 MENGAMBIL JALAN MEMENTINGKAN DIRI BG MENJAMIN KESELAMATAN SENDIRI..SEBAGAI CONTOH KONSEP SEMPADAN TELAH MEMISAHKAN NEGARA2 TERUTAMANYA NEGAR2 ISLAM ..KINI YG DIPENTINGKAN BUKANLAH NASIB SEAGAMANYA TETAPI KEDAULATAN NEGARA... JADI KITA YG MASIH ADA RASA KEMANUSIAAN DAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI SEORANG YG BERAGAMA, JADIKANLAH DOA SEBAGAI SENJATA UTAMA BG MENDAPATKAN PEMBELAAN BG TANAH KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM....

3 comments:

wan said...

Kita terlalu selesa dengan kesenangan yg kita rasa. Saudara kita dilupakan. Artis realiti tv tersingkir, ramai orang turut sama mengalirkan airmata malah sanggup berhabis duit untuk mengundi calon-calon kegemaran masing2. Tp isu palestin, saudara sesama islam yang menderita, ramai yang terlepas pandang malah ada yang langsung tak ambik kisah. "Biaq pi kat depa".. Inikah mentaliti rakyat malaysia yang dikenali sebagai negara Islam.. Islam hadhari..

Anonymous said...

tp konteks negara tu sendrik yg membezakan ape yg terjadik. takleh nak samakan ngan mane2. aku tak stuju samekan ngan malaysia

Pejan a.k.a Faizal said...

Aku setuju ngan hang wan...kalo artis realiti tb tsingkir,cpt btol masyarakat kita mengalirkan air mata..tp kalo sbut saja ttg nasib umat Islam kita di Palestin..ramai yang dok nganga saja..tp aku rasa,dunia Arab pun perlu dipersalahkan gak dlm isu Palestin ni..kalo dunia Arab pakat2 bersatu lawan Isreal habis-habisan aku rasa xdak lagi Israel kat peta dunia ni..tp yg jadi masalah nak bersatu plak sbb pemimpin2 dunia Arab yg ada la ni dah terikat dengan US samada dari segi ekonomi&politik.. Dah la US tu sekutu kuat Isreal,so maksudnya pemimpin2 dunia Arab pun bersekutu dgn Isreal..lg satu pemimpin dunia Arab ni aku nak ibaratkan mcm "AYAM BELANDA".. Kalau sekoq wat bising,pastu mula la yang lain wat bising sama..bila dah tuan reban marah,semua trus diam..cuba hampa guna analogi AYAM BELANDA in utk nilai pemimpin2 dunia Arab skrng,btol x???